Navigacija

Vartotojų tinkle

Prisijungusių svečių: 30
Prisijungusių narių: 0
Prisijungusių narių nėra

Registruoti nariai: 25,952
Naujausias narys: tomeem

Naujausi straipsniai

Paskutiniai nariai

tomeem 1 savaitė
Reikalas 2 savaitės
weberiz 4 savaitės
mRokass 6 savaitės
kartoonas 7 savaitės
iaescortsmap 8 savaitės
ozzWANTED 9 savaitės
grunskiz10 savaitės
Bruksnys11 savaitės
illusion11 savaitės
ordo12 savaitės
Jurgaila12 savaitės
originalcs1612 savaitės
Rytis13 savaitės
halis15 savaitės
junkus17 savaitės
morlis18 savaitės
Majakas19 savaitės
andsoft20 savaitės
picolee9021 savaitės

Informacija:


OS: Unknown
Naršyklė: Nežinoma
IP: 3.146.221.204
Naujienų: 529
Straipsnių: 235
Temų: 52,584
Postų: 522,522
Postų pask. parą: 0
Shout'ų pask. parą: 0
P.S.C. pask. parą: 0
Nuorodų kataloge: 13

Lankomumo Statistika

Peržiūrų šiandien: 22

Iš viso peržiūrų: 22948724

Prisijungti

REGISTRUOTIS
Nario vardas

Slaptažodis



Pamiršai slaptažodį?
Paprašyk naujo

Aktyvuoti save

Šaukykla

Jei norite rašyti žinutes, turite prisijungti.

ozzWANTED
2024 Sau. 17 01:01:00
Desperatiškus komentarus šaukykloje su accountu po mėnesio prasibuvimo, ištryniau. Pasaulis ir taip juodas. Įjungiam šviesą, prašviesės. šypsosi

Majakas
2023 Gru. 10 19:12:39
Negaliu patikėti jog žinutės/pranešimai visi yra nuo 2008 m akinanti šypsen

Žmogus
2023 Rugs. 7 21:09:14
O gal BloodKiller pasijungs?

Apocal
2023 Rugs. 2 18:09:23
Nu davai nuveikiam kažką akinanti šypsen. Prisijungti kada visi čia akinanti šypsen.

Apocal
2023 Rugs. 2 00:09:18
Šiaip atėjau pažiūrėti ar dar lopas nesby yra ar koks ten buvo.

Šaukyklos archyvas

Apklausa

Ar esate patenkinti lietuviško vertimo kokybe?

Taip!

Taip, bet yra ką taisyti (parašysiu komentaruose)

Ne

Norėdamas balsuoti turite prisijungti.
Archyvas
Reklama 400x60
2008.03.24 saito atnaujinimai - įdiegta S.I.P. sistema
Parašė ozzWANTED 2008 kovo 24 20:03:36

Saito naujienosTaigi, po kai kurių įvykių pastarosiomis dienomis, kurie paskatino padaryti šios dienos atnaujinimus, pranešame kad portale buvo įdiegta S.I.P. vartotojo anketos naudojimosi apsauga. Visų pirma pradėsiu nuo to kas yra tas SIPS.
SIPS trumpinys šifruojamas kaip "Static Internet Protocol(aka IP) Protection System", jau daugelį metų naudojamas tokiuose puslapiuose kaip ebay.com, paypal.com, egold.com ir kituose didesniuose vakarų Europos puslapiuose. Lietuvoje SIPS'as nebuvo paplitęs dėl vienos paprastos priežasties. Lietuva, paklusdama ES direktyvoms, interneto paslaugų tiekėjams vartotojams suteikti tik statinius IP adresus įdiegė tik 2007 metų birželio mėnesį, kas pvz. tokioje šalyje kaip Prancūzijoje, gyvavo jau gerą penketą metų. SIP sistemos principas yra labai paprastas, tiesiog vartotojo anketai portale yra priskiriamas tam tikras ip adresas, ir esant dabartinio ir priskirtojo vartotojo IP adresų nesutapimui, yra blokuojami tam tikri veiksmai. Šiame portale šiuo atveju bus blokuojamos tokios funkcijos kaip pvz. narių vertinimas ir pan., dalyvauti forume, bendrauti ir pan. dalykams SIP'as tikrai netrukdys. SIP'o sistemos pagrindas yra draudimas manipuliuoti kitų vartotojų anketomis atliekant tam tikrus specifinius veiksmus. Be abejonės, yra ir SIP'o trūkumu - vartotojas negalės 100% naudotis anketa, esant įjungtai SIP sistemai, jeigu jungiasi ne iš savo namų tinklo. Tačiau ta dalis funkcijų, tikrai neturėtų trukdyti bendrauti. Tačiau vis dėl to, esant aplinkybėms, kai vartotojas planuoja išvykti, ir portale dalyvauti prisijungdamas iš kitų IP adresų, tiesiog rekomenduotume išjungti SIP apsaugos sistemą. Taip pat SIP apsaugos sistema bus negalima vartotojams turintiems dinaminius IP adresus. Nauji užsiregistravę portalo vartotojai SIP apsaugos sistemos funkciją įjungti galės tik praėjus 30-ies dienų laikotarpiui nuo jų registracijos.

SIP apsaugos sistema mes įdiegėme, dėl labai paprastos, ir daugumai atrodo savaime suprantamos priežasties, tačiau matomai ne visiems - kai kurie vartotojai registruojasi tais pačiais slaptažodžiais ir mažo(kur jų slaptažodžiai gali būti arba dekoduojami, arba tiesiog papildomai saugomi nešifruotu pavidalu, bei vėliau jais galbūt yra pasinaudojama savanaudiškais tikslais) ir didesnio patikimumo puslapiuose. Be abejonės geriausia yra niekados nenaudoti to pačio slaptažodžio 2 kartus, tačiau tai daro tik retas. Taip pat paskatintume vartotojus nenaudoti lengvai atspėjamų ar iššifruojamų slaptažodžių(kaip kad "123456", "abcdef", "qwerty" ir pan."), o slaptažodžiuose naudoti ir didžiąsias ir mažąsias raides, jeigu įmanoma lietuviškus simbolius, bei ir skaičius, ir raides. Slaptažodis taip pat neturėtų būti trumpesnis nei 9 simboliai, siekiant apsaugoti slaptažodį nuo dekodavimo galimybės.

Kaip teko pastebėti, pasinaudoję tokiu kai kurių vartotojų naivumu, kai kurie portalo nariai atlikdavo įvertinimus iš kelių skirtingų portalų narių profilių, taip siekdami padaryti didesnę teigiamą įtaką bendram savo vartotojo portale įvertinimu, ar labiau sumenkinti kito nario bendrą įvertinimą. Nickais, žinoma, neminėsime, bet su abiem ponais šiandien susisiekiau, na o dalį vartotojų, su kuriais pavyko susisiekti, kurių anketomis buvo naudojamasi perspėjau kad pasikeistų slaptažodžius. Be abejonės tai neapsaugos nuo ateityje atsirasiančių naivių žmonių, kurių pasitaiko kiekviename portale. Tačiau jeigu jau naudojatės vienodais slaptažodžiais, ir turite statinį IP, bent jau nepatingėkite įsijungti SIP sistemos(ją rasite "redaguoti aprašymą" dalyje).

Tai tiek naujienų šį kartą.

Pagarbiai,
Portalo administracija


20 Komentarai · 2157 Skaityta · Spausdinti
Dalintis Facebook Dalintis Twitter Dalintis Google+
Komentarai
sniuff 2008 kovo 24 20:03:57
Tikrai geras atnaujinimasmerkia akį
ozzWANTED 2008 kovo 24 20:03:37
Prie to pačio noriu pasakyti, kad visi kurie sėdi su telekominiais IP'ais, t.y. 78.*.*.* (be abejonės šiam diapazonui ir užsienio tiekėjai kai kurie priklauso, tačiau jeigu esate Lietuvoje, tai nėra aktualu, galite būti tikri kad turite statinį IP'ą.
___ 2008 kovo 24 21:03:07
Viskas čia per Blašiller. Po velnių akinanti šypsen Teks spaudinėti knopkas visokias
ozzWANTED 2008 kovo 24 21:03:49
Na visvien aš tuos visus fake reitingavus prašlaviau ;Dakinanti šypsen Ir ne vien čia blood toks gudras buvo, rodos kai kas dar taip pat mėgsta logginti passwordus. Nickais neminėsime.
BloodKiller 2008 kovo 24 23:03:08
Mys3lf, viskas čia per nepkę. Jei ne jis, tuomet ožžys net nebandytų sapnuoti apie tokias apsaugas. akinanti šypsen

P.S. Iš tiesų sveikintina, kad pradėjai tai daryti. Aš tai jau seniausiai pasidaręs savo ir S.o.N.G. tinklapyje. šypsosi
----------------------------------
Redagavo BloodKiller 2008 Kov. 24 23:03:49
bad_user 2008 kovo 25 00:03:34
Nu tai pas mus su blood rimtai seniai jau yra.. akinanti šypsen Miega ozz tiesiog.. akinanti šypsen
ozzWANTED 2008 kovo 25 03:03:09
SoNG, ne miegojime yra esmė. Esmė yra beprasmybėje, ir šio saito mastuose. Visų pirmą tas "seniai" yra absoliučiai beprasmis, kadangi TEO IP'ai pilnai statiniai(t.y. virš 98 proc. buvusių dinaminių), tapo tik 2007 metų spalio mėnesį. Kokia nauda yra iš apsaugos, kai ji neturi prasmės. Palaukiau ir kitų LT tiekėjų, na o dabar kai Lietuvoje įsivyrauja statiniai IP, padariau šį atnaujinimą. Ir dariau jį tik todėl ir tik tuomet, kai mačiau jam esant prasmę - keli žmonės pradėjo piktnaudžiauti kitų portalo narių bukumu. Aš tikrai nesitikiu, kad visi čia puls įsijunginėti tą funkciją, tačiau bent jau košę bus privirę grynai patys - nors tiesa sakant ir vienodų slaptažodžių naudojimas yra gana kvaila. Beje, su tais "seniai", taip pat nereiktų perlenkti lazdos, ši apsauga tiesiog pirmą kartą taikoma yra vartotojams, tačiau tokio pobūdžio modulius skirtus administratoriams, dariau dar kartu su savo pirmaisiais fusion'o užsakymais, buvusiais dar 2006 metų vasarą. O tas "seniausiai pasidaręs savo ir S.o.N.G. tinklapyje.", ir dar berods "chipass" tinklapį, jei gerai pamenu ten Jūsų staff'o sąrašą - tai kad blood vos prieš mėnesį prie jų prisijungė, kiek susidariau prielaidų, tad tas seniai yra išties neseniai. Be to, nejaugi tu blood taip naiviai manai, kad jeigu nėra apie tai paskelbiama, ir padaroma visiems viešai matoma, iki tol tai neegzistuoja... Nereikia pulti taip nuvertinti kitų, ir be abejonės, tai kas viešinama, būna tik ledkalnio dalis, esanti virš vandens. Tai tiek tenorėjau pridurti, huh rodos ir vėl pernelyg išsiplėčiau. juokiasi
Dandžu 2008 kovo 25 11:03:55
Na šaunu, kad vis bandai apsaugoti saitą nuo nevėkšlų kurie neturi orumo.merkia akį Aš apie tokį dalyką pirmą kartą išgirdau. Kadangi pas mane IP ne dinaminis tai įsijungiu.
souL 2008 kovo 25 14:03:28
Whahaha.Prakalbo Sharkman akinanti šypsen Pats ripina viską dar kalba apie orumą akinanti šypsen
___ 2008 kovo 25 15:03:27
Na šaunu, kad vis bandai apsaugoti saitą nuo nevėkšlų kurie neturi orumo

Jauti ką kalbi? Kai pas save atkasi orumo tada apie kitus kalbėk akinanti šypsen
bad_user 2008 kovo 25 17:03:21
<--ir dar berods "chipass" tinklapį, jei gerai pamenu ten Jūsų staff'o sąrašą-->




Čia tai pavarei.. :D Mes nekalbam apie pramogauk.net :DD
mrZilvi 2008 kovo 26 02:03:48
Kas atsitinka jei IP pasikeičia tuomet kai įjungta statinio IP apsaugos sistema? Kažkoks turėtų būti būdas atnaujinti IP - praverstų 'slaptų klausimų / atsakymų' apsauga (kuriuos užpildai registruojantis, egzistuojantiems nariams - įdiegus apsaugą) ar kažkas panašaus (gal IP atnaujinimas el. paštu?) - kas leistų atpažinti asmenį. Pavyzdžiui e-gold.com siunčia PIN kodus į el. paštą.

Pvz. jei pas mane IP keičiasi kas kelis mėnesius - SIPS naudočiau, bet tik tuo atvėju jei yra galimas IP atnaujinimas saugiu būdu.
----------------------------------
Redagavo mrZilvi 2008 Kov. 26 02:03:54
ozzWANTED 2008 kovo 26 16:03:39
Zilvi, kurdamas šią sistemą apie tokį variantą tikrai pagalvojau. Bus laisvo laiko, padarysime tą patvirtinimą mailu. Tik vat čia esmė pagrindinė yra tame, kad kodas ir sistema turi būti tikrai saugi. Nes pvz. kai kurie naudoja vienodus mail ir forumuose passwordus, tad vėl iškyla dilema. Tas papildomas klausimas/atsakymas vėlgi - nemanau kad visi puls užsirašinėt, tad tą sistemą reiktų įgyvendinti tik gerai apgalvojus. Ir kaip jau minėjau, čia apsaugos pagrindas ir yra tas - kai iš kažkur yra sužinomas ar dekoduojamas nario slaptažodis ar slaptažodžio hash'as. Ir jeigu slaptažodis yra žinomas, tai kartu nulėks ir mail'as.
Nu vnž kai turėsiu laiko, ir sugalvosiu kaip genialiau pabaigti šią sistemą, kad ji neturėtų trūkumų. Bet kuriuo atveju ji buvo kuriama orientuojantis į 2 faktorius - į visiškai statinius IP bei į vartotojus su atspėjamais/išgaunamais passwordais. Jeigu nepataikai nei į vieną iš šių, nemanau kad SIP'as yra būtinas.
----------------------------------
Redagavo ozzWANTED 2008 Kov. 26 16:03:22
DuRaCeLL 2008 kovo 26 19:03:17
o.ž.ž negalima išjungti to SIP. juokiasi
ozzWANTED 2008 kovo 26 19:03:37
Nusišneki, kuo puikiausiai išsjungia. Tiesiog pasižymi "ne" ir išsijungs. Žinoma tai turi daryti iš to pačio IP su kuriuo įjungei.
DuRaCeLL 2008 kovo 26 19:03:52
Na tai aš taip ir darau, bet man neišsijungia. Nu tuoj dar pabandysiu.
DuRaCeLL 2008 kovo 26 19:03:36
Neišsijungia. šypsosi
ozzWANTED 2008 kovo 26 19:03:12
Nu pisi protą. Net ir aš matau kad pas tave išjungta...
Dandžu 2008 kovo 27 18:03:06
DuRaCeLL tikrai išsijungia.merkia akį
DuRaCeLL 2008 kovo 28 13:03:23
Viskas veikia. juokiasi
Rašyti komentarą
Prisijunkite, norėdami parašyti komentarą.
Reitingai
Balsuoti gali tik nariai.

Prašome prisijungti arba prisiregistruoti.

Nėra reitingų.